ZÖLD FÖLD
FENNTARTHATÓSÁGI TANKÖNYV

FENNTARTHATÓSÁGI
NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAM

„A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. Célunk, hogy a diákok egy életközeli és életkoruknak megfelelő tankönyvet kapjanak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel és tartja ébren az érdeklődésüket.”

Tankonyv web
Zold fold illusztracio web

MIÉRT SZÜLETETT
A TANKÖNYV?

A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kérdésévé vált, a világ válaszút elé érkezett. A mi választásunk, hogy megvédjük természeti erőforrásainkat magunk és a jövőnk számára.

A Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv és nevelési-oktatási program célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára. A diákok egy élet- és életkorközeli tankönyvet kapnak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel a 9. és 10. évfolyamosok érdeklődését a téma iránt.

Az oktatók munkáját pedig a tankönyvön kívül munkafüzet, e-learning támogató anyag, módszertani kézikönyv és egy 30 órás továbbképzési anyag segíti.

Az oktatás jövőformáló erejével most lehetőségünk nyílik arra, hogy egy jobb világot teremtsünk.

„A fenntarthatóság egy komplex kérdés, a mi feladatunk, hogy riogatás helyett a diákoknak bemutassuk az összefüggéseket, rendszerszemléletet adjunk, ébresszük rá őket az egyéni felelőségükre és a cselekvés lehetőségére!”

LAPOZZ BELE A KÖNYVBE, VAGY TÖLTSD LE AZ EGÉSZET

GYAKORI KÉRDÉSEK

A tankönyv oktatását a 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés fogja segíteni. Ez egy folyamatba ágyazott képzés lesz, amely várhatóan 2021 szeptemberében indul és a ’Folyamatba ágyazott felkészítés a Zöld Föld nevelési-oktatási program iskolai alkalmazására’ címet fogja viselni. A jelentkezés módja és feltételei a későbbiekben lesznek elérhetőek.

Nyomtatott példány igénylésére egyelőre nincs lehetőség. A tankönyv és a hozzá tartozó munkafüzet PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról.

A tankönyv 2021 áprilisától PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról. A könyv 2021 szeptembertől az E-kréta rendszerben, e-book formában is elérhető lesz. A tankönyvhöz és munkafüzethez egy e-learninges kiegészítő anyag is készül, ami a szeptemberi tanévkezdésre lesz elérhető.

A fenntarthatósági tankönyv és munkafüzet, a többi tankönyvvel együtt az Oktatási Hivatal tankönyvlistájáról választható ki. A tankönyv a KELLO felületéről rendelhető 2021 áprilisában, a normál tankönyvrendelés keretében. Az igényeket a többi tankönyvigénnyel együtt kell leadni.

A munkafüzet ára 710 Ft, a tankönyv ára 1180 Ft.

A tankönyv oktatását a 30 órás akkreditált pedagógusképzés nélkül elsősorban a természettudományos tárgyak oktatóinak ajánljuk, de természetesen nem kizáró ok más végzettség sem.

2021 augusztusától a KELLO webshopjából megvásárolható lesz a tankönyv.