Szemléletformálás
Tudjuk és hisszük, hogy egy fenntarthatóbb jövő a most felnövő generációk szemléletén múlik. Az óvodától az egyetemig kínálunk ezért programokat és lehetőségeket fiataloknak: ösztöndíjakat, ötletversenyeket, táborokat, műhelybeszélgetéseket támogatunk és szervezünk.
Tourism-background30

PLANET Kaposvár

A Kaposvári Önkormányzattal és a budapesti Brit Nagykövetséggel együttműködésben, az ENSZ ’Race to Zero’ kezdeményezéséhez csatlakozva fenntarthatósági pilotprojektet indítunk Kaposváron.

Mathias2

Egyetemi ösztöndíj és gyakornoki programjaink

A jövő fenntarthatósági szakértőit és kutatóit azzal támogatjuk, hogy félévente ösztöndíj- és gyakornoki programokat, hazai és külföldi kutatási lehetőségeket hirdetünk egyetemistáknak.

Tedx Countdown

TEDx Danubia Countdown

Csatlakoztunk a TED Countdown nemzetközi kezdeményezéshez, amely azért jött létre, hogy mielőbbi cselekvésre ösztönözze az üzleti élet vezetőit és politikai döntéshozókat a fenntarthatóság területén.

Tankonyv web

Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv

Célunk, hogy a diákok egy életközeli és életkoruknak megfelelő tankönyvet és munkafüzetet kapjanak a kezükbe, amely szakmailag hiteles, de képes figyelem fenntartására.

Zold-olvasnivalok-head-bg

Történetek a Kék Bolygóról

Blog rovatunkban a világutazó Balogh Boglárka, a National Geographic szerzője személyes történetein és fotóin keresztül mutatja hazánk és a világ aktuális, környezetvédelmi kérdéseit.

Kbka fenntarthatosagi temahet cover

Fenntarthatósági Témahét

A Fenntarthatósági Témahét fő támogatóiként célunk, hogy a tanév során legalább egy hétre a fenntarthatóság kapja a főszerepet az ország és a Kárpát-medence magyar nyelvű iskoláinak életében.

Fenntarthatósági alapismeretek

Az ENSZ fenntarthatósági céljaitól a praktikus apróságokig: folyamatosan bővülő tudásbázisunk színes és hasznos információkat tartogat kezdő és haladó környezetvédőknek.

fiurol apara

Fiúról Apára Program

A tudás ma már nem feltétlenül apáról fiúra száll: ebben a szellemiségben hoztuk létre a Fiúról Apára Programot. Az óvodások szüleik, nagyszüleik gondolkodását is formálhatják környezetünkről.

PET-mentes iskolaprogram

Segítünk az iskolákban környezet- és egészségtudatosabb vízfogyasztási gyakorlatot bevezetni és a napi rutin részévé tenni a hálózati vízadagolók és kulacsok használatát.

Kép

Országos Iskolakert-fejlesztési Program

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Programban az Agrárminisztériummal együttműködve eddig 100 óvodában és általános iskolában támogattuk, hogy közösségi kertek jöjjenek létre.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

Évről-évre hozzájárulunk ahhoz, hogy a világ egyik legelismertebb természetfilmes seregszemléjén megjelenhessenek a legnívósabb dokumentumfilmek, köztük David Attenborough alkotásai.

fajbook

Fajbook

Támogatásunkkal indult világ- és állathódító útjára, Máté Bence természetfotós kezdeményezésére a Fajbook, egy virtuális fotóalbum, amely a magyarországi élővilág megismerésére ösztönöz.

Hulladékvadász

Hulladékbejelentő platform

A Hulladékvadász egy app, amelyen bejelenthetők az illegális hulladéklerakók. A bejelentést megkapja a hulladék elszállításáért felelős hatóság, és közösségi szemétgyűjtés is szervezhető.

Ökoindustria2020

Ökoindustria

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett nemzetközi szakkiállítás célja, hogy a környezetipar legújabb eredményeit, innovációit mutassa be.