Legyen a divat is fenntartható!

Legyen a divat is fenntartható!

Legyen a divat is fenntartható! 1024 683 Kék Bolygó

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány hosszú távú együttműködése lehet a fenntartható divatipar kulcsa.

A divat jelenleg nem fenntartható. A textilipar komoly ökológiai lábnyomot hagy, ezt sokan tudják, és a világ divatfővárosaiban is rengeteget beszélnek erről. A Magyar Divat & Design Ügynökség azonban nem csak beszélni szeretne.

Az idei divathéten az újrahasznosított papír végérvényesen leváltotta a műanyag poharakat és szívószálakat – ez azonban csak a környezettudatosabb, hazai divatipar kezdete. Az MDDÜ és a KBKA megállapodásának köszönhetően azonban a jövőt meghatározó, átfogó tanulmány készül, amely a hazai divatipar fenntarthatóságát vizsgálja.

Alapítványunk tanulmányainak megállapításait már az őszi divathét során beépítik a rendezvénybe a szervezők, hogy ne csak a fenntarthatóság legyen divatos, hanem a divat is fenntartható.

79fff09d99165ec1d1048c56ec8bd58567559c8e
A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk, melyet a honlap használatával tudomásul veszel.