Sokrétű klímavédelmi együttműködés a Belügyminisztériummal

Sokrétű klímavédelmi együttműködés a Belügyminisztériummal

Sokrétű klímavédelmi együttműködés a Belügyminisztériummal 1024 683 Kék Bolygó

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány átfogó megállapodást kötött a Belügyminisztérium két szervezeti egységével, a Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársággal, valamint az Önkormányzati Helyettes Államtitkársággal.

Az együttműködés egyik legfontosabb eleme egy olyan közép- és felsőfokú oktatásban megvalósuló ösztöndíjprogram, amely a vízügyi képzési terület tehetséges hallgatóira fókuszál.

Tenni kívánunk a természetes vízvisszatartási megoldások népszerűsítéséért is, ezért támogatjuk a Belügyminisztérium által koordinált, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást települési (és vízgyűjtő) szinten elősegítő LIFE-MICACC projekt sikeres megvalósulását. A projekt szakmai megvalósítója a BM Önkormányzati Helyettes Államtitkársága. Az Alapítvány az országos projekt rendezvények tekintetében vállalta a rendezvények népszerűsítését, a rendezvényen való megjelenést, valamint a védnöki szerepet.

Fontosnak tartjuk, hogy a jövőben olyan vízi létesítmények jöhessenek létre, amelyek szem előtt tartják a természet- és környezetvédelmi szempontokat. Ezért a Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság pályázati felhívásának kommunikációja mellett a szponzorok felkutatását is vállaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk, melyet a honlap használatával tudomásul veszel.